Sunday, June 16, 2013

Chen Yu BB или красота от ориента

Никога не съм била почитател на ББ кремовете - това странно създание от Азия, което гръмко обещава поне 6-7 функции в 1. 



  В общи линии това е леко тониран крем, който овлажнява кожата и прикрива дребните несъвършенства на лицето, като в повечето случаи има и някакъв слънцезащитен фактор. ББ кремът, за който ще ви разкажа е от марката Chen Yu.










Първоначално бях доста разочарована, тъй като покриваемостта е почти нулева. Досегашните ми срещи с ББ кремовете бяха гъсти и фондьотенообразни, но не и тази. Консистенцията на този е като мус.







Този ББ крем може да се окаже перфектният избор за момичета, които търсят много естествен вид на лицето с минимално покритие.







Предлага се в 2 цвята - Amber и Honey. Медният нюанс придава много приятно озаряване на кожата, тъй като има златиста пигментация.







  Аз лично предпочитам фон дьо тен вместо ББ крем, но пък открих за себе си, че мога да използвам Chen Yu като основа за грим или пък го смесвам с няколко капки фон дьо тен. Така постигам силата на тониране и покриване, която търся, освен това пестя ФДТ :) Специално за вас пускам снимка (иначе е немислимо!!! , на която съм само по един гол ФДТ смесен с капка-две ББ крем.






Основната хитова съставка, на която залага ББ кремът на Chen Yu е ....хайвер. След това са протеините от скъпоценни камъни. Дали заради тях, но кожата става наистина гладка като коприна. Много ми харесва това озаряване на лицето, което в никакъв случай не изглежда изкуствено. Освен това има и витамин Е, както и слънцезащитен фактор 15.






Продуктът може да бъде открит за около 40 лева.
www.chen-yu.net

4 comments :

  1. Здравей,и аз номинирах те за Liebster Blog Award! Ако искаш да се вкючиш, ето как:
    http://dreamofjoe.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html

    ReplyDelete

  2. Здравей, и аз се присъединявам към номиниращите за Liebster Blog Award :)
    Ако желаеш да се включиш, може да го направиш оттук:
    http://bioecoway.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html

    ReplyDelete
  3. Здравей! Имаш номинация и от мен http://icemagi.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html

    ReplyDelete
  4. Здравейте,

    Стилът Ви на писане ми харесва; честно казано, напоследък рядко срещам из блогосферата добре построени изречения и абзаци, както и спазване на правописните и граматически правила :)

    Затова малко се учудих, когато попаднах на последния абзац, в който говорите за протеини от скъпоценни камъни. Да, разбирам много добре, че тази фраза е точен превод на фраза от брошурата на Chen Yu ("agent with diamond, pearl, turquoise and opal proteins"), но, честно казано, аз поне бих се замислил, преди да разпространявам такива странни концепции.

    Скъпоценните камъни обикновено имат твърде прост строеж - диамантът е чист въглерод, опалът е силициев двуокис (като пясъка и стъклото) с малко вода, тюркоазът е сплав от мед, фосфор и алуминий. Протеините - белтъците - са много, ама много по-сложни съединения, съставени от различни аминокиселини (които сами по себе си са с по-сложен строеж) в различни комбинации и различно пространствено подреждане - и съставени от доста повече и по-различни химични елементи.

    Накратко, няма начин да бъдат извлечени протеини от скъпоценни камъни - не и без пълно претапяне на камъните до основните им химични елементи, при което става напълно безсмислено да се говори за това, че това някога е било скъпоценен камък - същите химични елементи можем да вземем от купчината пясък в двора и леко ръждясалата медна тръба, търкаляща се до нея.

    Най-доброто ми предположение за това, което хората от Chen Yu може да са имали предвид (но да не са изразили правилно!), е в състава на кремовете им да има стрити на прах скъпоценни камъни, които да имат някакво абразивно действие - например да премахват горния слой на кожата или нещо такова. Премахването на горния слой на кожата дори би обяснило ефекта, за който говорите... но протеини от скъпоценни камъни просто не могат да бъдат извлечени.

    ReplyDelete