Monday, January 20, 2014

Базата за сенки + СОУЧОВЕ



Здравейте :) Реших да направя тази публикация, защото ми прави впечатление, че базата за сенки все още е непознат продукт за много дами. Затова ще се опитам да покажа, защо е необходимо да ползваме такава база. На думи причините са две - 1. цветовете на сенките стават по-ярки и наситени 2. базата фиксира сенките, като не им позволява да се събират в гънките на клепача и ги задържа на мястото им около 10 пъти по-дълго. Също така изравнява тена и заглажа самите клепачи за по-лесно нанасяне на грима.

За целта избрах да ви покажа ефкет със сенки, нанесени върху 4 от най-популярните бази, които може да откриете на българския пазар. Умишлено пропускам базата на URBAN DECAY, която е изключително популярна сред грим маниаците, но не се предлага у нас. Ако някой има интерес мога отделно да я включа, но за сега не видях смисъл, тъй като от писмата, които получавам ми прави впечатление, че много малка част от читателите ми пазаруват козметика от чуждите онлайн магазини.
Та базите, които избрах са Shadow Insurance на Too Faced, HD base на NYX, I love stage на Essence и Stay don't stray на Benefit.
 
Използваната сянка е Sugar Plum oт палитрата Joy to the Girls by Too Faced. 
 


Ето как изглеждат четирите бази. Сложих съвсем малко количество от всяка и леко ги размазах. Както виждате базите са с телесен цвят, само тази на Essence e с малко по-тъмен нюанс.


Сенките върху всяка база съм слагала с пръст, а не с четка, като след всяко слагане щателно съм почиствала пръста, за да не се влияят една от друга по някакъв начин. След базите съм сложила и сянката без никаква основа за да видите разликата "със" и "без".


По-яркост най-добре се справи базата на Тоо Faced, което не ме изненада никак понеже е по-"мазна" от останалите. Tя бе и единствената, която успя да улови финиша на сянката, който е сатенен.


 Победител по трайност е базата на NYX. За целта на експеримента умишлено не трих сенките от ръката си. 24 часа след нанасянето им, две къпания и търкане с ръкав единствено от сенките с тази база остана спомен, макар и блед.

Ето и малко по-подробни думи за всяка от базите: 


Shadow Insurance на Too Faced



Това е базата, която препоръчвам горещо с две ръце. Too Faced имат още 3-4 бази, които планирам да изпробвам в бъдеще. Специално този вариант както споменах по-горе е доста мазен, което осигурява изключителна пигментираност на сенките, които слагате. Доволна съм, защото каквито и сенки да съм слагала под нея са ми издържали, докато не ги сваля. Тоест гримът на очите ви със сигурност няма да помръдне от 10 до 22 часа - гарантирам го от собствен опит. Това е и най-скъпата база от представените по-горе - по спомени цената е 30+ лева.


HD base на NYX



Базата знаете получих като подарък от Elle Memme. Тя е и сред най-популярните бази за сенки в света изобщо. От скоро NYX вече се предлагат и на българския пазар, но незная дали внасят точно този вариант. Лесно мога да си обясня голямата популярност на този продукт, защото съотношението цена-качество е повече от задоволително. NYX са среден клас козметика, които обаче са много популярни именно поради горе споменатата причина - за сравнително малко пари получавате хубави и качествени гримове. Няма да споменавам цената, тъй като ми е подарък и не е редно, но може да проверите в Гугъл. Базата е разкошна - една вече заспах на дивана с грим и на сутринта сенките не бяха мръднали. Прави цветовете ярки и красиви.

I love stage на Essence


Това, което не ми харесва в тази база е, че е по-тъмна от кожата и реално мъничко променя цвета на сенките. Може би на снимките не успях да хвана разликата, но сенките върху тази база стояха една идея по-лилаво от останалите, които леко имаха мастилен нюанс. Тоест заради това, че базата е тонирана сенките стоят малко по-топли като цвят. Хубавото обаче бе, че тя най-добре от всички четири бази успя да разкрие и малките глитър частици в сенките.

За цената от около 5 лева се справя чудесно - вади цвета и увеличава трайността, макар и не толкова, колкото горните две бази. Леко е по-суха за предпочитанията ми.

Stay don't stray на Benefit

 
Тук може би трябва да се поправя за базата на Too Faced, че е най-скъпа, защото виждам че в сайта на Benefit Stay don't stray струва 26 $. Определено не си струва парите. В смисъл базата е хубава, издръжлива и тн., но със сигурност NYX е много по-добър и бюджетен вариант. Моята база е в по-малък от редовния размер, тъй като ми е от един сет на Benefit. Също е малко по-суха за личните ми предпочитания. Незнам как е при останалите бази, но за тази е изрично упоменато, че може да се използва както за горния, така и за долния клепач - тоест и под окото за нанасяне на коректор за тъмни кръгове. Само с това мога да си обясня цената :)
Не искам да ме разбирате грешно - базата е хубава, просто ми се струва малко наценена чисто ценово. Ако искате да я пробвате Benefit се предлага от около два месеца в магазини Сефора.

Разбира се има и по-скъпи бази. Сега е модерно по-луксозните брандове да пускат бази с различен ефект на бяла козметика - примерно намаляване на тъмните кръгове или срещу подпухналост. 

Надявам се тази публикация да е била полезна за вас и да ви накара да си купите база за сенки, защото ще направи грима ви по-красив :)

А, за онези, които са ползвали база - коя ви е любимата?

















4 comments :

  1. Най-добрата база, която съм ползвала е Proof 10 на Etude House, с която сенките издържат по 15 часа и на всичкото отгоре е само няколко долара. В момента ползвам една полска база на Cashmere, която също страшно много ми допада и сенките отново издържат поне 15 часа. Ако имам път към Полша със сигурност ще се запася с още един брой.

    ReplyDelete
  2. Супер, ако искаш може да ги суочнеш и да ги добавя към моята публикация. Да си направим колаборация :)

    ReplyDelete
  3. Hi, I am running an international GIVEAWAY on my blog, you can win Clarins and other brands:
    http://www.beautybellenotes.com/2014/01/blog-anniversary-giveaway.html

    xoxo,
    Olivia

    ReplyDelete
  4. Аз съм ползвала единствено тази на Artdeco, много си я харесвам. Чакам да заредят и другата на NYX, че толкова хвалебствия съм чувала за нея.
    Girl's temptations

    ReplyDelete