Saturday, April 13, 2013

Едно по-различно къпане

Сапуните с гъби са нещо, което никога не е привличало особено вниманието ми. Днес докато чаках една пенсионерка да приключи в аптеката под блока успях да разгледам почти всичко налично, дори и по лекарства разни се загледах. Накрая неизбежно опрях до малко панерче, в което небрежно бяха захвърлени няколко сапуна с гъбичка върху тях. И понеже тези дни съм в командировки изведнъж ме осени гениалната идея как да спестя багаж :) Зная, много съм практична, благодаря :)
И така без да му мисля много взех лилавото и се прибрах в къщи. Стоя гледам го прекрасно  опаковано и накрая реших, че и използвано мога да го сложа в багажа. Искам да ви кажа, че това е чудото на чудесата!

Самото къпално "съоръжение" 
 е на няколко пласта, като всичко е разположено върху самата гъба, тоест тя е солидната основа. Най-отдолу е самият сапун. Върху него гъбата е импрегнирана с някакъв омекотяващ лосион или нещо подобно. За съжаление преди да изхвърля опаковката не прочетох фирмата. Беше обаче ръчно опаковано съоръжението, което значи че вероятността да не е масово производство е голяма.


От малкото неща, които прочетох преди да изхвърля опаковката беше, че в сапуна има сок от истински къпини, о Боже! Сигурно затова по едно време под душа имах чувството, че съм богиня :)


Гъбата прави идеален пилинг на тялото, една идея по-груб от нужното за ежедневна употреба лично за мен. Избягвам да ползвам твърде често гъба, защото кожата ми е много суха. Ако обаче обичате да си правите пилинг всеки ден, къпалното "съоръжение" е идеално за вас. Освен това е адски удобно за пътуване, за преспиване в гаджето, любовника или каквото там ви се намира под ръка :) И естествено в борбата с обърнатите косъмчета. Цената беше два лева и нещо за бройка. Умирам от любопитство какво точно има над сапуна, но ще разбера като се върна в София подругата седмица. До тогава бъдете послушни и четете българските бюти блогове. Линковете са точно в твое дясно ;)

5 comments :

  1. Аз съм използвала същия тип гъба на Рефан, но ми стана интересно тази на коя марка е. :)

    ReplyDelete
  2. За първи път чувам и виждам такава гъба.
    Ще се вема да се поовъртвам в аптеките :D

    ReplyDelete
  3. Много интересна гъбка. И аз за първи път чувам и виждам, определено трябва да се сдобия с една :D

    ReplyDelete
  4. Изглежда по-различна от тази на Рефан и искам да я пробвам, затова ще чакам посещението на аптеката и марката.

    ReplyDelete
  5. Изглежда ми напълно идентична с тази на Рефан. Аз имах варианта с маслина и много ми допадаше :)
    Girl's temptations

    ReplyDelete