Sunday, March 23, 2014

Estée Lauder Double Wear VS Double Wear Light

Double Wear (наричан за по-кратко DW) на Еstée Lauder е може би един сред най-популярните и обсъждани фон дьо тени в света. Мненията за него са крайно полярни - или е обожаван, или категорично отхвърлян. Може би за да угодят на онези, които не приемат съществуването на фон дьо тен като DW,  Estée Lauder имат и негова по - олекотена версия - Double Wear Light ( наричан по - надолу просто DW Light).


Като притежател и на двата продукта ще се опитам да направя сравнение между тях, за да прецените кой би бил най-подходящ за вашите нужди. И защото също така вярвам, че всеки поне веднъж в живота си трябва да е притежавал този фон дьо тен. Защото той е нещо като икона в грим средите :)
DW e любимец на всички, които предпочитат по-тежкия грим, тъй като това е фон дьо тен, който гарантира плътно и издръжливо покритие за цял ден или нощ. Или и двете :) И съответно отхвърлян от онези, които не са фенове на тежките основи и покрития. Тъй като аз лично не съм от тях, винаги имам шишенце с DW, но не го нося всеки ден.  


DW Light от своя страна има поне на 50% по-малко покритие. Лично на мен ми е твърде лек и не успява да прикрие напълно недостатъците, като зачервявания и прочие.
 Истината е, че DW просто е с много силно покритие и дори при малко количество си трябва сериозно разнасяне и допълнително блендване с четка за ФДТ за да не изглежда лицето ви като восъчно или с "маска". Разнасянето му се затруднява допълнително и от факта, че изсъхва много бързо. Затова за мен най-удачния вариант е да се нанася с пръсти, защото така си открадвате още малко време преди да засъхне. След което чевръсто с четка трябва да започнете да го блендвате, за да може да изглежда по-естествено.
 DW Light може да се слага директно с четката, защото не изсъхва толкова бързо. Но пък той има толкова слабо за мен покритие, че разнасяйки го с четка, на местата където изтънява започват да прозират недостатъците. DW е абсолютно адаптивен фон дьо тен. Винаги след пет минути е успял да се слее с кожата ми, което страшно ми харесва. DW Light няма тази функция за съжаление. Неговата консистенция ми е някак по -лепкава и гумена.

 
DW е фон дьо тен без мазнини, коeто означава, че не трябва да омазнява допълнително кожата ви. Идеята е по-този начин да не лъсвате в Т зоната, което в интерес на истината този продукт не успява да направи, но при всички положения се справя по-добре от много други. Ако да речем с друг ФДТ ми се налага по през около 2 часа да си оправям носа, то с този спокойно мога да го правя през 4, като е достатъчно само леко попиване със салфетка. Все пак някъде следобеда не е лошо да го минете и с мъничко пудра. DW Light също е без мазнини и трябва да контролира омазняването.В това отношение поне при мен се справя по добре от DW. Според производителя Estée Lauder и двата фон дьо тена издържат до 15 часа, като не се размазват, свличат, оксидират независимо дали сте в адска жега или ви вали дъжд. Голямо предимство също така е, че не цапат дрехите.
Най-тежката част си остава свалянето на този фон дьо тен. Говоря за DW, защото при DW Light това не се забелязва като проблем. Ако си мислите, че можете да го свалите с мицеларна вода, обикновен дегримьор, сапун и тн. тук е момента да ви разочаровам. Това чудо се маха от лицето само с определени продукти, като за себе си лично аз открих, че най-добрия вариант е маслото от жожоба. Също така забравете за тампончетата за грим, освен ако не искате да си купувате пакет през ден. Аз лично свалям така - обилно слагам на ръцете масло от жожоба, което втривам в кожата на лицето, след което с 2 бр. мокри кърпички ( за предпочитане такава за почистване на грим) внимателно премахвам всичко. След това измивам с почистваща пяна, лосион или каквото ползвам в момента, а накрая минавам и с тампонче с мицеларна вода за да убедя, че всичко е чисто.
Като цяло по мои впечатления и двата продукта имат доста широка гама от цветове. Нещото, което не приемам са опаковките. DW е в стъклено шишенце, което обаче е без помпичка. Ако нямате прецизна ръка рискът да отсипете излишно количество е голям, да не говорим, че не е хигиенично. DW Light пък е в пластмасова тубичка, но от онези, които определено след преполовяването на продукт ще става все по-трудно ваденето му. Като цяло имам максимално високо мнение и за двата фон дьо тена. Просто исках да ви разкажа и за минусите, които определено могат да се преживеят. А, сега бонус публикацията. Реших така и така съм започнала с Double wear да ви представя и коректора за под очи от серията. Прочетете тук


No comments :

Post a Comment