Thursday, October 10, 2013

Too Faced Boudoir eyes palette

Много се надявам да проявите снизходителност във връзка със следващата публикация. Причината - за пръв път ще покажа грим, който съм направила специално и с цел. Истината е, че когато се отнася за ежедневен грим си ме бива,но когато нещата опрат до нещо по-специално уменията ми куцат. Въпреки това, реших да не си спестявам тази публикация, защото исках да ви покажа ето тази палитра сенки:



Всяко момиче трябва да притежава ПОНЕ една добра палитра сенки, защото очите ни са всичко! А, примерите, че грима може да ни промени до неузнаваемост са безбройни. Освен това къде на шега, къде не - мъжът избира жената по дупето, но се влюбва в очите. Това последното си го измислих, но пък потвърждава тезата ми от необходимостта да имаш добра палитра сенки за очи, която да ти дава опции за различен грим във всяка част на денонощието.
Изхождайки от тази максима, Too Faced са разработили именно такива палитри, които не само гарантират различна наситеност на грима в денонощието, но като цяло са съобразени с това дали сте брюнетка със светъл тен, или блондинка с калифорнийски загар, или средиземноморска изкусителка с маслинени очи и кадифена кожа, дали искате опушен грим или натурален вид, или пък искате да приличате на захаросан бонбон. Всичко е въпрос на избор, а опциите за различни палитри може да разгледате ТУК на сайта на Too Faced.

За себе си избрах палитра с предизвикателното име Будоар. Прецених, че повечето нюанси ще стоят добре на очите ми - сиво, сиво-розово и най-вече лилаво. Палитрата е комбинация от матови и блестящи сенки, с които може да постигнете три различни визии - дневна, класическа и нощна. Всеки ред от палитрата има три цвята, като в началото са сенките за цялата част на окото, следва по-тъмен цвят за основата на клепача и третият цвят е тъмен за външният ъгъл на очите.


За да разгледаш по-добре цветовете натисни върху всяка снимка, а от там можеш и допълнително да увеличиш размера й. Имената на цветовете са повече от предизвикателни :) Ще се опитам да опиша всеки един цвят, така както го виждам аз:
  • In the Buff  - млечно бяло със съвсем лек сатенен блясък
  • Fuzzy Handcuffs - матов нюд в розово
  • Voulez-Vous - на пръв поглед е лилаво, но след нанасяне стои по-скоро сиво-лилаво, също с много лек сатенен завършек                                                                                                       
  • Satin Sheets - великолепно прасковено -златисто със средно силен метален завършек
  • Sugar Walls - нещо като цвят капучно с металически завършек, който при нанасянето стои по-млечно отколкото е на пръв поглед и има малки блестящи частици
  • Garter Belt - матово сиво                                                                                                                                                                                                  
  • Birthday Suit - близо до Шугар уолс но по-млечно кафяво и без глитър
  • Lap Dance - Сиво със силно металически завършек
  • French Tickler - плътен черен мат с безброй златни частици
В общи линии аз не се придържам особено към цветовите комбинации и топя четката както ми се струва най-удачно, че ще се получи. Освен това си имам и любими цветове - Сатенените чаршафи и Вуле ву, като чаршафите ги ползвам и с много други сенки. Естествено не е нормално да се говори за сенки, без да се ПОКАЖЕ грима, който може да се постигне с тях.  Когато все пак между работата, домакинството и личния живот успях да намеря време за една автофотосесия, тя се оказа пълно фиаско. От грима бях доволна, но изобщо не можах да се снимам правилно, за да го покажа в пълния му блясък. Все пак ще ви покажа снимките, защото малко или много ще придобиете представа за визията, която може да се постигне чрез тази палитра.


Това снимането на затворено око просто беше невъзможно при мен. После се опитвах да кропвам само очи - резултатът беше повече от плачевен. Цветовете също не можах да хвана в цялата им интензивност, предполагам защото отдавна съм заменила фотоапарата с телефон. Светлината се сменяше, излизах на балкона, влизах вътре - абе овъртях се жестоко с тея снимки.


На финала когато осъзнах, че от снимките няма да излезе нищо реших да снимам и клипче, на което грима се виждаше дааалеч по-добре! После обаче го показах на един колега и той ми каза в никакъв случай да не го качвам в нета, защото щяло да ми излезе име :)(:
Да се радва ли, да плаче ли човек хихи
В крайна сметка останах само със снимките.


За финал да обобщя - сенките са страхотни и с тях могат да се постигнат страшно актуални грим - визии. Повечето цветове обаче са с метален финиш, който им дава така наречения "мокър" ефект върху окото. Така че ако си пададе по матовите цветове, по-добре си изберете друга палитра. По въпроса за качеството - изключително трайни са, с база за сенки ми издържат сутрин от 8 вечер до 22, а и повече - докато не си сваля грима. Имам малко забележки - повечето цветове не са достатъчно "мазни", особено матовите цветове се разпрашават повече от необходимото. Затова е по-добре да се нанасят с обикновен апликатор, а едва при преливането да се използват четки. Щях да забравя нещо - палитрата със сенките има и упътване как да се постигнат трите различни визии.


Ще се радвам онези, които имат опит във фотографирането на грим, очи и прочие да споделят своя опит при постигането на добър ефект при демонстрацията му.
Както се казва - Благодаря за вниманието и до нови срещи :)* :)* :)*

3 comments :

  1. На теб, ако не ти се отдават гримовете, не знам на кого ;)
    Страхотен е грима. А за снимките - ще ти кажа някой път как да ги правиш :)

    ReplyDelete
  2. Здравей, номинирах те за този таг- http://merycosmetic.blogspot.com/2013/10/tag-liebster-award.html

    ReplyDelete