Thursday, May 8, 2014

Султанката на сапуните by LUSH

Ммммммммм!!! Само така мога да започна този пост. Обичате ли Нуга? От тази с различни сушени плодове и ядки? А, искате ли да се изкъпете с нея?
И да не искате само почакайте докато усетите аромата на това блокче. Имитира Нуга, но всъщност е сапун. Сапун не, ами Султанката на сапуните.

Италианска нуга

Sultana of soap

Този сапун има толкова величествен аромат, че с право от LUSH са му дали името Sultana of soap. В Османската империя титлата султанка е носила майката или първата жена на управляващия султан, онази на чието подчинение е бил харема.
Подобно на останалите сапуни на марката и Султана е под формата на огромен калъп, от който ще ви отрежат желаното количество (продава се на грамаж).




Основната съставка в този сапун е кокосовото масло, а отгоре е гарнирано със сушени плодове - праскови, френско грозде, червени боровинки.
Тази фруктова комбинация прави аромата на сапуна неустоим!!!!
Като цяло в последните години използвам основно душ - гел, но има определени части на тялото ми, които предпочитам да измивам със сапун. За всички, които са се отказали от сапуна заради твърде изсушаващото му действие, LUSH могат да се окажат една добра причина да се завърнете към класиката :)

Султана прави мека и млечна пяна, която измива идеално, като в същото време не изсушава кожата. След себе си оставя тежък полъх на власт. В сапуна има и бергамот, който носи доста силен цитрусов аромат. Моето обоняние усеща и тамян, но явно няма такъв :)
Банята и дори цялата къща миришат часове наред след като се изкъпя със Султана. Кожата ми ухае от сутринта до вечерта.



И на финала да ви обърна внимание, че сушените плодове падат и по всяка вероятност ще завършат в канализацията. Ако сте в провинцията съм чувала, че тръбите там са по-тесни. Но, дори и да сте в София все пак бъдете внимателни да не ви се запуши нещо :)


2 comments :

  1. Изглежда страхотен, все се каня да мина през Lush и винаги не успявам :))

    ReplyDelete
  2. Боооже, каква вкусотия! И то при положение, че не съм фен на халвата и нугата.

    ReplyDelete