Sunday, June 1, 2014

bareMinerals READY® Touch Up Veil

Преди около две седмици пътувах до Германия и реших да си напудря носа докато кацахме. За нещастие пудрата ми се изтъркули от несесера и се запиля кой знае къде между седалките в самолета. Така се оказах в Берлин без пудра, което си е истинска драма! И идеален повод за бюти шопинг :)
И ето ме в берлинския ЦУМ, или иначе казано KA DE WE. Първият му етаж е тотално зает с козметика - от пиле мляко. Тъй като в къщи си имам доволно количество пудри, реших че няма нужда да се изхвърлям с нещо скъпо. За да запълня няколко дневната липса на пудра се насочих към bareMinerals - може би най-евтината марка, предлагана там.
Криво ляво обясних на симпатичната девойка с лош английски какво ми трябва и се сдобих с ето това. Евтина, евтина колко да е евтина за 25 евро :)


Честно казано към днешна дата съжалявам много, че не си взех и други неща на марката. Това е първият ми техен продукт, но съм чела добри неща за минералните фон дьо тени, които изглеждат като пудра, но всъщност са ФДТ. Може да ги разгледате ТУК
И така какво представлява Touch Up Veil? Започвам с описанието на производителя - пудра със слънцезащитен фактор 15, която прикрива несъвършенствата на кожата, като в същото време има матиращ завършек. Съдържа емблематичната за марката SeaNutritive MineralTM
формула, която е заредена с морски минерали и антиоксиданти от студенопресовани гроздови семки. Силно покривна, като в същото време благодарение на съставките подхранва кожата.

А, сега моите впечатления. Това безспорно е най-матиращата пудра, която съм ползвала. Няма озаряване, няма полиране, просто едно брутално матиране. Което върху мен не мърда. Държа да отбележа, че от кожа до кожа има разлика, но при моята мазна Т-зона няма омазняване през целия ден с тази пудра. Незная дали е от значение, че обикновено съм с база за ФДТ и в повечето случаи фон дьо тена ми също е матиращ, но го отбелязвам и това като факт. Пудрата не изсушава кожата ми, въпреки матирането.


Пудрата е много фино смляна и няма никакъв принт. Което ми хареса, защото обикновено така жаля принтовете, че чак изпитам угризения да ползвам продуктите. Пробвах да нанасям пудрата с няколко различни четки - пухкава, рехава, стиплинг и мога да кажа, че при мен най-добрият ефект се получава като използвам пухчето, което си върви към пудрата. Което също е плюс, защото в повечето случаи гъбичките, пухчетата и фабричните четчици ги слагат само формално и определено не дават най-добрия ефект от ползвания продукт. Но, ето че bareMinerals са помислили и върху това :)


Опаковката също заслужава адмирации. Основно поради факта, че между пудрата и ръбчето на кутийката има достатъчно място и ако решите да загребвате с четка, то продукта който се разпрашава не се разпилява навън. А, си остава в кутийката за да го оберете със следващото топване на четката. Самата кутийка е покрита с гумирана материя, подобна на тази на опаковките на НАРС. Събира всякакви прашинки, власинки и отпечатъци от пръсти, което ме влудява и практически моята никога не ми е чиста.
Пудрата се предлага само в четири нюанса или по-скоро три, защото единият се води прозрачен. Останалите са класически - светъл, среден и тъмен. Ако не харесвате силно матиран завършек това не е вашата пудра! И последен съвет - най-добре я слагайте само в онези зони, в които имате наистина нужда от матиране.
Ще се радвам да споделите ако сте ползвали тази пудра, а още повече ако споделите и за други продукти на bareMinerals, от които имате впечатления :)
П.С Сори за кофти снимките, но последния месец времето е ужасно и това е най-доброто, което успях да заснема в тези марчни дни.







4 comments :

  1. Звучи добре, Кой нюанс е тази от снимката? :)

    ReplyDelete
  2. Определено съм повече от заинтересована :)

    ReplyDelete
  3. Моят цвят се води Tinted

    ReplyDelete