Wednesday, June 4, 2014

Too Faced фон дьо тен Amazing Face

Проблемът когато имаш блог е, че като харесаш някой фон дьо тен и той ти пасва чудесно, въпреки това продължаваш да експериментираш. Ето аз например бях привършила Ever matte на Clarins, който ми е повече от идеален и като цвят и като покритие и вместо да си купя нова опаковка... се хвърлих да пробвам нещо непознато. Дори не се бях замисляла, че Too Faced имат ФДТ, но една консултантка в Сефора си нямаше друга работа и ме светна.

 
Естествено толкова ми и трябваше. С ясното съзнание, че марката няма традиции в производството точно на фон дьо тени като Dior, Chanel и тн. подходих без особени очаквания, но все пак с любопитство.
 


Обикновено оставам опаковките за финал, но това шишенце е толкова очарователно. Стъклено, масивно и красиво. Но, за съжаление без помпичка. Защо не е хубаво фон дьо тените да са без помпичка? Когато отваряте капачката в шишенцето влиза въздух.


При повечето ФДТ-ни с проникването на въздуха започва процес на окисляване. Съдя от собствения си опит. Когато един ФДТ започне да се окислява, той променя цвета си, като моите, които са сравнително тъмни започват да оранжавеят. Специално при Amazing Face не би трябвало да се получава така, защото пише че е без мазнини. Аз го имам от две седмици някъде и до сега не съм забелязала подобен процес.


 Фон дьо тена е без парабени. Но, липсата на помпичка си е истинско предизвикателство, защото като капак на всичко е доста течен и лесно можеш да се омажеш.
 

Текстурата е лека, като в същото време има достатъчно покритие. Ефектът е така наречената в блог средите "сочна кожа". Аз обаче съм почитател на матиращите ФДТ-ни и с този ми се налага да ползвам значително количество пудра. От едната страна на ръката съм разнесла добре продукта, а от другата е "необработен" за да видите разликата.


За мен този фон дьо тен попада в графата - уикенд ФДТ. Това са онези фон дьо тени, които са хубави, но не могат да ми гарантират безупречен вид през целия ден - докато пътувам към работа, работя, тичам насам -натам цял ден и вечерта когато се погледна в огледалото да се виждам такава, каквато съм излязла сутринта. Това са фон дьо тените, които можеш да си сложиш през почивните дни, когато излизаш за няколко часа на разходка, на кафе с приятели и прочие. Или пък за онези, които като мен дори в къщи си слагат ФДТ, но нещо по-леко и непретенциозно. Може би фон дьо тена би бил много подходящ за хора със суха кожа на лицето, защото има какво да се попива от него.


 Като качество бих могла да го сравня в ФДТ-ните от аптечната мрежа, но просто е на двойна на тях цена.
 
 


5 comments :

  1. На опаковка са го докарали много добре ..но май само дотам D

    ReplyDelete
  2. Уви...май така излиза

    ReplyDelete
  3. Opakovkite na too faced vinagi sa krasivi i originalni. :)

    ReplyDelete
  4. Това, че си отворена към всичко ново е много сладко! :))
    Аз не съм толкова смела и когато си намеря продукт, който харесвам ми е много трудно да го сменя, въпреки че любопитството ми е голямо..
    Наистина много симпатична опаковка, но това, че трябва да го изливаш върху ръката за мен също би било проблем, а и като милилитри е мъничък..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ужасно неудобно е, но все пак е в стъкло, а не пластмаса като много други Фдт-ни.

      Delete