Monday, September 10, 2012

Метеоритен дъжд

Ако имах класация на най-любимите ми гримове, сигурно Метеоритите на Герлен щяха да са на първо място. Дълго време ги пренебрегвах, защото навремето едно момиче ми беше казало, че нямат никакъв ефект, така че по-добре да не си давам парите. Страшна глупост. Всъщност метеоритите имат така наречения скрит ефект - много ефирен воал от блясък. Моите са Beige chic 03 - за матова кожа. 


 Едно от нещата, които ме впечатлиха още с отварянето на метеоритната кутийка бе аромата на виолетки, с които са импрегнирани малките топченца. Всъщност това според мен е аромата на прословутия парфюм Guerlain Insolence -( най-любимия ми на света), но с малко по-силен виолетков дъх. Излишно е да казвам, че само едно прокарване на четката и лицето ви ще засияе и ще започне да ухае.



 Във всяка метеоритна кутийка ще откриете дузина топченца с различни цветове - зеленото и синьото притъпяват зачервявания, перлата дава сияние, златистите подчертават естествените извивки на лицето и тн. Идеята е всеки цвят да си свърши работата, така че кожата ви да изглежда перфектна и да отразява светлината. Често хората не разбират функцията на метеоритите - те са по-скоро завършек, финалния щрих на вашия грим. Така, че ако търсите покривна пудра, силен руж или нещо друго - не разчитайте. Метеоритите могат да се ползват и от привържениците на по-лекия грим - просто сутрин прокарвате няколко пъти четката и сте готови - лек аромат, лек блясък и невидимо покритие.


Най-омразната ми част от всичко е да ви съобщя, че злите хора от Герлен всяка година пускат по няколко нови вариации на Метеоритите - обикновено има два варианта (светъл и тъмен) за лятото и лимитирана Коледна серия. Всички са с различно цветово съдържание на метеоритен дъжд, така че ако решите да си взимате от това виолетово вълшебство добре проучете в момента какво се продава на пазара и пробвайте кой цвят ще ви пасне най-добре на тена. Не е като да няма избор. Освен това има метеорити в пресиран вариант, тоест като компактна пудра. Никога обаче не съм ги пробвала. Най-вече защото са двойно по-скъпи от топченцата. Другата лоша новина е цената - най-евтините метеорити, които съм виждала бяха около 95 лева, а най -скъпите 150. Една кутийка обаче ще ви стигне поне за 2 години.

сн. Интернет

2 comments :

  1. Много красиви са тези метеорити! :)

    ReplyDelete
  2. Последната снимка ми напълни душата! От доста време съм ги загледала тези метеорити, но просто не мога да им оправдая цената. Защо са толкова красиви...

    ReplyDelete