Monday, October 8, 2012

Aqua marina & Godiva - LUSH

Добре, може и да съм малко пристрастена към LUSH! След като гаджето ми ме попита този блог само за Лъш ли е, реших да позабавя малко тази публикация. Но, това ми даде възможност да изпитам продуктите по-дълго време :)
 И така на вашето внимание представям - Aqua marina - почистваща паста за лице и  Godiva - твърд шампоан.


Някога в древна Англия живяла лейди Годайва. Нейният съпруг налагал тежки данъци на поданиците, поради което милостивата миледи страдала и молила мъжа си да е по-благосклонен. Той се съгласил да намали налозите при условие, че съпругата му язди гола по улиците, покрита единствено с дългите си коси. Не е ясно какви точно коси е имала върпосната Годайва, но явно са били впечатляващи, след като Лъш са й посветили шампоан. 


Твърдото блокче всъщност е 2 в 1 - шампоан и балсам от подхранващи масла. В основата му е екстракт от китайска роза - хибискус. Подхранването идва от маслата от Шеа, кокос и какао. Има и твърди цветчета от моята най-любима лайка, чиито аромат обожавам. И доста жасмин. За разлика от кокосовия шампоан, който се разпенва по- трудно и след като му се затопли маслото, Годайва се пеняви без никакви усилия. Готин шампоан, на мен ми харесва много !



По- атрактивната част безспорно обаче е Аква марина-та :) Или тази малка гняс, която изглежда като нещо сополиво, сдъвкано и изплюто от чудовище. Каквото и да кажа ще е малко... Всъщност много отдавна наблюдавам това чудо в Лъш, но едва сега се пречупих. Ако успеете да преодолеете ужаса си от Аква марина, тя ще ви донесе само приятни емоции.



Мирише много приятно, защото е съставена само от натурални продукти. Започвам с каолин и каламин - това е цинков силикат, който стяга и затваря порите. Към тях са прибавени гел от ирландски мъх и алое вера, както и масло от сладки портокали. Всичко това грижовно "облицовано" във водорасли нори. Мдам, точно тези, с които се прави суши. Комбинацията от всички тези съставки почиства кожата много внимателно, убива бактериите, матира и хидратира. Това, което мога със сигурност да кажа за този продукт, че с него може да забравите сухата и опъната кожа след измиване. Продава се на грамаж, като 148 гр. излизат 17 лв. Моето суши за лице разделих на две части, едната от които сложих в кутийка. Всяка сутрин си вадя малко топченце, то се откъсва точно като дъвка :) Лицето се намокря, след което Аква марина се смесва с малко вода за да стане на паста и с масажни движения се нанася върху лицето. След това се отмива. В магазина ме предупредиха, че е възможно да усещам леко пощипване, защото съдържа фина морска сол. По-чувствителните кожи да внимават. 



4 comments :

  1. Ето това ли са 6-те цвята? http://www.strawberrynet.com/makeup/guerlain/meteorites-perles-illuminating/110123/

    ReplyDelete
  2. Годайвата е много готин и икономичен шампоан, аз се къпах с него около 3 месеца :) А тази аква марина ще се пробва и още как! Много готино ревю!

    ReplyDelete
  3. Цвети, това са само един вариант на метеоритите. Всяка кутийка съдържа перлички с по няколко цвята, но по принцип има много гами - розови, златисти и тн. Ако решиш да си поръчваш от Ягодка мини през някоя Бюти зона и пробвай кои ще ти паснат най-добре :)

    Ели, изглежда имаме еднакви вкусове :))))

    ReplyDelete
  4. Охххх, да си призная- и аз съм пристрастена към Лъш :) Поздрави-http://bygabriela24.blogspot.com/

    ReplyDelete