Monday, March 18, 2013

Балсам Lavera с органичен мед и бадем


Този балсам ми бе даден за тестване от фирмата вносител. В началото като го получих бях леко разочарована, защото къдравата коса се нуждае от по-специална грижа. Мислех дори да го върна, но нещо надделя в мен и реших да тествам пък каквото стане. Мисля, че  изкушението се оказа аромата на балсама - ммммм :) Много нежен, фин, аромат на мед и бадеми. А, хубавото е, че след отмиване остава да мирише поне още ден. Колкото до качествата на балсама, води се Shine & Volume Conditioner и го дават като подходящ за всеки тип коса. Моите най-големи опасения бяха, че текстурата няма да бъде достатъчно гъста за моята коса, което от друга страна означва, че няма да мога да се разреша (мда, когато си с къдрава коса ресането си е мнооооого сложна задача). Бях приятно изненадана, когато опасенията ми се оказаха напразни. Балсамът също така се води био и както споменах в заглавието основните му съставки са органични мед и масло от бадем - и двете са известни средства в поддържането на кожата и косата вечно меки и овлажнени, подхранени и красиви :) За още по-голям разкош са сложили и про-витамин В5, известен като пантенол, който образува защитен филм върху косъма и по някакъв странен начин подобрява структурата му. По-моя преценка този балсам е най-подходящ за чупливи, непокорни коси, които са сухи, но не екстремално изтощени. Искам да подчертая, че преди да напиша това ревю използвах балсама 20-на дни, за да мога да преценя реално качествата му. Може да се сдобиете с него на цена около 11 лева, поне в ДМ видях, че струва толкова. Обещавам, че ароматът ще се запечата трайно в съзнанието в :)

4 comments :

 1. Радвам се да чуя, че другите им неща не миришат като кремчето за лице от мострата - направо ме отврати. Но както описваш уханието на балсама, сигурно ще ми хареса :)

  ReplyDelete
 2. Аз мострата така и не можах да я пробвам, че гаджето ми е голям "чистник" и изхвърля всичкн, което преценява, че не е нужно :) Така се загубиха и листчето с описанието и мострата в торбичката. Както и да е, за моите сетива аромата е невероятен :))

  ReplyDelete
 3. Бих го опитала! Изглежда яко :)

  ReplyDelete
 4. Super e naistina!
  http://thingamyjic.blogspot.com/

  ReplyDelete