Thursday, April 4, 2013

Спасението за свръх чувствителна кожа - BIODERMA

Бях забравила колко е приятно да си отделиш едни 30 минутки за блога си :) В последните 2-3 години по необясними причини се сдобих със свръхчувствителна кожа. Какво ли не беше - алергия от студа, алергия от слънцето, атопична алергия - каквото се сетите взимам го. Тази зима обаче нещата започнаха да излизат извън контрол - по бузите ми се появиха малки червени петънца и ситни пъпчици. Ако случайно имах неблагоразумието да се почеша /а, сърбеше много/ се превръщаха в огромни червени петна, които освен сърбежа ме и боляха. Изпаднах в паника, най-вече защото се страхувах, че ако отида на дерматолог ще ми кажат 1. да пия кортикостероиди  и 2. да не се гримирам, а това би означавало да не мога да работя, защото в телевизията без грим не може! За късмет Бойко Борисов подаде оставка и време за лекар нямаше. И така започнах да търся вариант сама да си помогна. След няколко опита попаднах на едно кремче на Биодерма Sebium Al, но по-подробно ще ви разкажа за него след малко. Така реших да гласувам доверие на марката и след време си купих още няколко неща. 




Sensebio е серията за чувствителна кожа. От нея имам два продукта - почистващ гел и крем против зачервявания. Кремчето е за ежедневна употреба, като в упътването е посочено, че хидратира и успокоява кожа, която е зачервена в следствие на атмосферните условия, емоции, диети, отопление и тн. както и срещу перманентни зачервявания и видими кръвоносни съдчета. Това последното мисля, че се води дермо заболяване, което се нарича розацея. Цената беше около 32 лева. 

Измиващият гел Sensebio DS+  в нашата аптека е 22.99. В упътването пише да се избягва околоочната зона, което аз не спазвам, тъй като го използвам за цялостно измиване на лицето. Пише, че става и за тяло. 



При измиване гелчето успокоява зачервяванията на кожата и тъй като не изсушава, на практика предотвратява лющенето на лицето. Няма сапун, няма аромат, напълно хипоалергенен. Количеството му е доволно -200 мл., ако го ползвате само за лице ехеее ще си купувате ново чак догодина :)

Последният продукт оставих за десерт, защото именно той ми помогна да преодолея до голяма степен проблемите, за които ви разказах в началото. Sebum Al е от серията грижа за кожа, предразположена към акне. Има цинков глюконат (WTF), който не позволява на микроорганизмите, отговорни за възпаленията да се множат. И много важно - намалява себумната секреция. 



Освен това помага в борбата с още един вредител - черните точки. При нанасяне има леко щипеш ефект заради съставките, който обаче бързо отшумява. Продава се в разфасовка от 15 и 30 мл. Незная защо аз за втори път си купих от малката опаковка, която струва около 14-15 лева. Не искам да кажа, че продуктите на Биодерма са някаква панацея, но на мен ми вършат идеална работа поне за сега. От опит обаче зная, че кожата ми е доста резистентна и е въпрос на време да поиска нещо по - хард. Но, до тогава оставам фен. И още нещо, което искам да обърна внимание - прави ми впечатление, че цените на продуктите Биодерма варират изключително много. Явно няма никакъв контрол върху надценката. В нашата аптека, която аз смятам за доволно скъпа се продава на много по-ниски цени от други места. Все пак разлика от 5 лева не е за пренебрегване....

4 comments :

  1. И Мицеларната вода от розовата серия е много хубава.Подходяща е за почистване и на очен грим :)
    Трябва да пробвам кремчето

    ReplyDelete
  2. Аз още не съм пробвала мицеларна вода изобщо, явно дебюта ще е на Биодерма. Пантера три шестици, твоята кожа проблемна ли е? Ако не е, Биодерма имат няколко серии за различен тип...

    ReplyDelete
  3. Моята е чувствителна, с омазняваща се Т-зона :) Имам и видими пори, но за моя радост нямам акне :) Интересно ми е да пробвам крема щом, още повече щом има малка опаковка, от мострите не мога да си изградя мнение.

    ReplyDelete
  4. Тогава предполагам говориш за Sensebio АR, a не за Аl. Все пак като отидеш да си купуваш те съветвам да се запознаеш и с останалите серии, за да видиш дали това е най-подходящото за теб :)

    ReplyDelete