Thursday, January 2, 2014

LUSH Rose Jam

С напредването на житейския ми път ( или иначе казано колкото повече остарявам) все по-често се улавям да се възхищавам на аромата на рози. Винаги ми е бил приятен мириса, носещ се от самите цветя, но употребата им в козметичната индустрия не ми е бил по вкуса. Преди известно време си харесах една розова вода, която започнах да ползвам с удоволствие. Подозирам, че причината е в сорта - роза дамасцена. Именно роза дамасцена ползват и от Лъш за своя душ гел Rose Jam. В един доста меланхоличен следобед минах през магазина им и веднага след като обонянието ми усети сладникавата роза с нотки на мед (явно така си мирише Дамасцената :) бях на ясно с какво ще се къпя.



Взех си малка разфасовка - 100 мл. като застраховка, че няма да отлежава в банята ми в случай, че не се разберем под душа. Тези дни при първа възможност отивам за голяма разфасовка.
Усещането да се къпеш с този душ гел е райско. Консистенцията е много странна - имаш чувство, че бъркаш в бурканче сладко. Мисля, че не случайно е избрано и името, което ще рече в превод нещо като Сладко от рози. Подозирам, че Лъш са се инспирирали именно от това сладко, което е популярно у нас, но е на изключителна почит в Турция. А, именно от там марката си набавя розовите съставки. Тук смятам за закономерно да отбележа, че няма да е лошо да се преориентират и към българските рози :)


Душ гелът е много интензивен като аромат, дори ако се къпете на гладно може да ви стане лошо от сладката миризма. Остава върху кожата може би около 2 часа. Освен роза дамасцена в него има сок от сицилиански лимон и сок от годжи бери. Също така и редовния за Лъш букет масла.



Много е яко също така, че можеш да видиш кой ти е направил козметиката. Ако не знаете Лъш  изработват ръчно продуктите си.


Съвсем скоро ще ви разкажа за едни страхотни подаръци, които получих най-неочаквано навръх Новата година :)




1 comment :

  1. Аз също съм пристрастена към Lush и имам куп техни продукти. За мен това е най-невероятната козметична фирма :) Препоръчвам ти да си вземеш Twilight! За съжаление тази зима не са доставяли, тя беше лимитирана колекция на 2012г. зимата. Но в ebay може да се намери.
    Усмивки! :)

    ReplyDelete