Saturday, February 22, 2014

ЗА практичния шопинг

Когато неотдавна се готвех за пътуване в Холандия, тръгнах с мисълта да се сдобия с няколко ексклузивни продукта от пролетните колекции, които или не се зареждат в България, или се внасят по няколко бройки, които бързо изчезват. За мой късмет, в една от местните вериги за хай енд козметика имаше 20% намаление на гримовете и 40% на червилата и гланцовете за устни. В това число и новите колекции, а дори и Шанел!!!


Двете неща, кото знаех, че първо ще взема бяха новите Метеорити и розовия кремообрзен Bubble руж. Харесах си го още от първите снимки на пролетната колекция на Герлен.
Въпреки неустоимото розово, този цвят просто не е за мен. 



Аз харесвам кафеникаво-натурално подчертани скули и кукленския ефект от розовите ружове никак не ми отива. Погледнах и няколко червила от новите колекции, но също не ми стояха добре. Прецених, че и сенки няма да взимам, защото имам за поне три живота напред. Някъде в този момент се отказах да си взимам нещо от новите колекции, само за да имам новите колекции. И заложих на практичното пазаруване - неща, които ми стоят добре, макар и не хитови продукти. Всъщност единственото "ново",  което си взех са Метеоритите на Герлен с новата им формула. За тях ще напиша отделен пост, тъй като чуждите блогъри много ги оплюха и искам да споделя личните си впечатления.


Реших, че при това намаление все пак трябва да си взема нещо за скулите. Избрах продукт, който и преди съм притежавала - бронзант от перманентната серия Terracota.


Харесва ми, защото е комбинация от цветове - от прасковено, през златно, до тъмно шоколадово. От преди обаче си зная, че свършва бързо и след като средата се изтърка много лесно се чупи.


Както вече споменах, намалението на червилата беше 40%!!! При цена от 20 евро нямаше как да не се изкуша да си взема червило от серията Rouge Volupté Shine на YSL. Мисля, че избрах идеално коралов цвят <3



Ако не знаете тези бонбонени червилa се казват чъбита. За тях също ще ви разкажа отделно и по-подробно, защото са страхотни!!!


Тъй като спиралата ми е на привършване, трябваше да се снабдя с нова. Аз никога, ама НИКОГА не ползвам няколко спирали едновременно. Щом отворя една докато не свърши не започвам нова. Ако спиралата ме ми харесва просто в хвърлям и купувам друга. От известно време заглеждах спиралата Doll eyes Hypnose Lancome. Като цяло предпочитам спиралите за удължаване, тъй като миглите ми са достатъчно дълги. Тази май е за обем :)


Като подаръци ми дадоха спирала и няколко кремчета от Clinique. Много се радвам, че едното от тях е All about eyes, тъй като в момента съм в търсене на хубав околоочен крем срещу тъмни кръгове и бръчки. Приемам идеи и предложения :)


В магазина се продаваха и лакове на Sally Hansen, които също бяха част от намалението, а като капак на всичко имаха и промоция - взимаш един лак, получаваш втори безплатно. Иначе аз исках топ лака.



Като цяло поддържам теорията, че продуктите на едни и същи масови марки се правят с по-високо качество за по-богатите страни. Още в първата дрогерия, в която влязох, вниманието ми се прикова към щанда на Dove. В България много отдавна не посягам към техните продукти, защото например душ геловете им нямат отмиване!!! Но, в Холандия продават душ гел с аромат на синя слива!!!! А, аз съм луда по сините сливи - по техния цвят, аромат и вкус. За съжаление нямаше и дезеодорант синя слива, но пък имаше с нар :) 
Вместо обаче да ги купя от дрогерия, заложих на кварталния супер маркет, където ги намерих с около евро, евро и половина по-евтини.  Изпитана рецепта за купуване на по-евтини продукти - в суперите винаги са на по ниски цени :)


Ако има нещо, което ви е интересно и искате да напиша ревю - просто ми кажете :)

Хубав уикенд от вашата Пчеличка :)*


7 comments :

  1. Честито! Ще очаквам ревюта на герленските перлички, на които така и не мога да се начудя (май никога не съм била в такава чуденка за продукт изобщо). Като гледам си взела средния цвят - колебаех се между него и първия. А чъбитата на Ревлон са просто уникални!

    ReplyDelete
  2. Определено ще ми е интересно да чуя мнения за Clinique нещицата! :) Честити ти придобивки!

    ReplyDelete
  3. Продуктите на Dove изглеждат страхотно !! Нещата на Clinique са със страхотно качество. Аз също получих околоочен продукт-подарък и съм страшно доволна от него. :))

    ReplyDelete
  4. Прекрасни покупки си направила, Пчеличке! :) Ще чакам с нетърпение повече впечатления като ги пробваш :)

    ReplyDelete
  5. От къде си си купила червилото мила? Никъде не мога да намеря на тази фирма червилата. Дори online.
    Иначе страхотни нещица си си купила :) Аз също, че чакам отзиви за тях :)

    ReplyDelete
  6. Wenzdy, ако питаш за червилото на YSL има ги във Сефора, Прити шоп, Бюти зоун и мисля и Дъглас. Както и в дузина UK сайтове с безплатна доставка до България :)

    ReplyDelete
  7. Да, за него имах впредвид, забравих да напиша :P Благодаря много :*

    ReplyDelete