Sunday, August 26, 2012

Chanel VS. Golden rose

Всяка уважаваща себе си кифла, която не ходи с милионерче отдавна е наясно с предимствата на Голден роуз. В последните години те се светнаха да правят нещо като репликики (ментета) на големите марки. Преди около 3 години бях луднала по един глос на Шанел, който свършваше толкова бързо, колкото и заплатата ми от дебитната карта. Периодично страдах за 50-те и нещо лева, които трябваше да дам за да се радвам на краткото удоволствие на този гланц. Той безспорно е нещо като гланца на гланцовете - розов, мек и със страшно много блестящи частици, които на слънцето стоят уникално. В интерес на истината по онова време нямаше и толкова много гланцове с блестящи частици. Спомням си в какъв екстаз изпаднахме с моите приятелки, когато открихме, че Голден роуз са направили менте на Шанела, а цената е нещо от сорта на 5-6 нищожни лева в сравнение с голямата банкнота. И тогава дойде голямото откритие - глоса на Голден роуз е по-наситен, по-розово, с повече блясък и с по-голяма трайност от Шанел. А, май и като количество в самата капсула е двойно повече. 

(Golden rose отгоре и Chanel отдолу) 



Държа да отбележа, че аз съм последният човек на света, който ще се откаже от Шанел като цяло! Но, фактите сами говорят...Двата глоса са почти изцяло идентични на външен вид, а разликата в цената е фрапиращите 50-на лева. Но, колкото и красиво да изглеждат и двата гланца имат силен дъх на химия, поне за моите сетива. Особено този на Голден роуз, тук евтиното вече си казва думата. Заради неговия аромат почти се бях отказала да ползвам гланцове вече, толкова ми стана неприятен. Освен това е доста лепкав, а в състава му има и нещо, от което устните ти изтръпват и подпухват, очевидно за да се получи силиконов ефект. Шанелският глос също е доста химичен за моите разбирания, но далеч не с толкова натрапчив аромат и не е толкова лепкав. 




Въпреки това Голден роуза си остана на почит - винаги предизвиква възхищение когато някоя приятелка си го извади от чантата. Чат-пат и аз го вадя от моята, трудно устоявам на спомена от визуалните му предимства :)



1 comment :

  1. Имах и аз един такъв глос на голдън роуз. Много точно си описала всичките му качества и кусури, само дето моя миришеше на нещо сладичко. Моя така и си замина в кофата, защото ми беше подарък, а по това време ползвах такива неща мнооого рядко,а и факта че блести като за световно и то с часове още повече ме отказваше от него. Сега може би бих го ползвала, въпреки че избяхвам глосове, тъй като страшно ми се лепи косата по тях :(

    ReplyDelete