Friday, October 16, 2015

Chanel CC Cream


Първата публикация след завръщането ми избрах да посветя на СС кремът на Шанел. Еххх Шанел, любов моя! За онези, които не са наясно що е това СС крем - това е продукт от семейството на ББ кремовете, тоест съчетава грижа за кожата + разкрасителен ефект. Нещо като фон дьо тен, но с екстри :)



Специално за своя СС крем Шанел казват, че съчетава 5 функции:

1. Коригира - екстракт от праскова, който регенерира кожата и видимо намалява бръчките и финните линии, като оставя кожата омекотена.

2. Успокоява - съдържа морски екстракти, които действат в дълбочина.

3. Овлажнява - хиалуронова киселина, която спомага за максимално запазване на хидратацията на лицето през целия ден.

4. Предпазва - високият слънцезащитен фактор SPF50 блокира слънчевите лъчи.

5. Разкрасява - благодарение на тонираното покритие, зачервяванията, тъмните кръгове и разширените пори отстъпват място на свежата и красива кожа.


 Сега моите лични впечатления. Прекрасен продукт за зимата за хора със суха кожа. Наистина хидратира невероятно, като оставя много интересен завършек върху лицето. Не бих казала блясък, а по - скоро нещо като стъклен ефект. Лично аз, която съм фен на митирането се чувствам вълшебно! Покритието е доста солидно, така че спокойно може да се използва като фон дьо тен без да се налага да се ползва допълнително такъв. Говорим за лице, което е без фрапиращи дефекти и белези. Аз имам доста червени бузи, които СС крема на Шанел успява да покрие. Ако кожата не е добре хидратирана е възможно да не успеете да го разнесете идеално. Тъй като имам подобен проблем, слагам съъъъъвсем мъничко масло от жожоба върху пръстите и така нещата ми се получават чудесно. Просто после с мека салфетка блотвам леко най-мазните участъци. Умишлено не слагам пудра, защото искам да запазя огледалния ефект върху кожата ми.
Тъй като сутринта бях на разпит в Cледствието и трябваше да се приготвя много бързо днес на лицето си имам само СС крем на Шанел, малко руж, спирала и гланц.



Определено СС крема не стои като нещо, което се е омазнило и окислило върху лицето. Забравих да кажа, че е водоустойчив и лятото може да си ходите на плаж с него, благодарение на високия фактор. Дизайнът е изчистен - пластмасова тубичка в бяло и черен капак с познатия монограм на марката.



Сега - какво не е СС крема на Шанел? Не е евтин продукт! Цената е 121 лева за 30 мл.
Ако имате намерение да се снимате, особено вечер със светкавица - НЕ! Нали знаете какви призраци раждат нощем фон дьо тените с висок фактор :) СС крема като цяло не е подходящ за фотосесии, телевизионни изяви и подбни неща, които ще възпроизведат образа ви. Неговата красота е на живо :)
Ако имате мазна кожа може би също не е подходящ за вас, но нищо не пречи да тествате и да видите дали пък случайно няма да превърне нежеланото омазняване от дефект в ефект.
СС крема се предлага в три нюанса, като в магазин "Престиж" не е зареждан най-тъмния вариант. Нямам представа дали на останалите места, в които се предлага Шанел у нас е наличен.























No comments :

Post a Comment