Friday, March 7, 2014

Chanel Illusion D'Ombres Diapason

     Помните ли, когато неотдавна споделих, че нищо от пролетните колекции не ми харесва толкова, че да стане мое притежание? Е, явно съм излъгала. Всъщност още с първия поглед върху стелажа на Шанел веднага фиксирах един цвят, който ме грабна. 

 Всъщност това тъмно лилавокафяво е доста специфичен и често срещан цвят в сенките на Шанел. Аз лично го имам в една стара единица и в палитра четворка. Е, не на 100 % същия цвят, но да речем има над 95% идентичност.

 
На пръв поглед и тази сянка, както останалите изглеждат просто красиво лилаво. Но, всъщност са някаква смесица между лилаво и пепеляво кафяво. За разлика от по-старите ми сенки, Illusion D'Ombres в цвят Diapason обаче имат по-скоро топъл оранжавеещ завършек, отколкото кафяв. Цветът на сянката се променя в зависимост от следните фактори: а) според количеството насложени  сенки б) според метода на разнасянето им  в) според тена на лицето и цвета на очите. Тъй като снимам всичко с телефон (въздържам се да си купя фотоапарат защото знам, ще му отделям много от така малкото ми свободно време) не успях да хвана цялото богатство от нюанси, затова пускам ето тази снимка, естествено с разрешението на нейната авторка. 


Както виждате става въпрос за сенки, които можем да опишем с една единствена дума - 'хамелеон'. Като добавим към всичко това и сините блестящи частици, смело мога да заключа, че не съм вярвала, че само един цвят може да бъде толкова богат на най-различни нюанси. Забравих да добавя, че сенките са кремообразни... в случай, че някой не е разбрал от снимките :) 
Относно нанасянето,  сенките вървят с малка удобна четка. Аз съм свикнала подобни продукти да слагам с пръсти. Тук вече нещата опират до предпочитания и удобство. 
 

Сенките са издръжливи и факта, че са кремообразни не променят по никакъв начин трайността им. Аз естествено ползвам под тях и база, така че не мога да кажа дали без продукт отдолу се събират в гънките на клепача. Но, честно казано не ми се вярва - говорим за Шанел все пак. А, ето и приблизителната визия, която се постига с този цвят. Много се извинявам, че няма снимка и със затворени очи, но тези фотографии така и не се научих да ги правя. Така, че ви спестявам неуспешните ми опити ...
 


Хубав и приятен уикенд ви пожелавам! А, по повод 8-ми март пожелавам и на вас и на себе си винаги да сме обичани и да имаме място в сърцето на поне няколко мъже :)






7 comments :

  1. Страхотна статия мила! Желая ти и на теб хубав и прекрасен изпълнен с много позитивни емоции и слънчеви моменти 8 март :)

    ReplyDelete
  2. Прекрасни са! Много обичам лилави сенки в подобни тъмни нюанси :)

    ReplyDelete
  3. Много хубава ;) И сенките контрастират великолепно на сините ти очи.

    ReplyDelete
  4. Мерси, те са малко зелени, но пак приемам комплимента <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Извинявам се! Струва ми се, че този цвят вади такъв нюанс от тях :Р Някои цветове са проста магически за очите :) Да си го носиш с голямо удоволствие!

      Delete
  5. Стои ти страхотно този нюанс :)
    Погледнат само той обаче не ми харесва чесно казано :)

    ReplyDelete
  6. Стоят ти чудесно, а цветът на сенките е уникален :)

    ReplyDelete