Saturday, March 8, 2014

MAC Centre of Attention


Ако следите блога ми, вероятно сте наясно с моите премеждия с хайлайтърите. Ако не - историята на кратко е следната - така и не намерих подходящ хайлайтър, който да ми дава силен глоу/мокър ефект върху скулите. Нямам претенции, че съм пробвала някакво завидно количество продукти, но тези, които съм си купувала не ме удоволетворяваха.
Така последно се фиксирах в МАС и след няколко консултации с блогъри реших, че може би там ще намеря подходящия хайлайтър. Така и не намерих време да отида до магазина в София, та свърших работа на летището в Мюнехен :)

Между два полета, окаяно разрошена цъфнах пред щанда им и задъхано заявих "Hihglighter, please!" Оказа се, че девойката замества колежка, та докато й обясня що е то хайлайтър се видях в чудо. В крайна сметка, тя ми обясни, че въпросните продукти ги знаела като Скин финиш и затова не ме разбрала. Нямаше как да й се разсърдя, защото самата аз така и не успях да схвана на кое в МАК казват Скин Финиш, защото под тази емблема имат пудри, хайлайтъри и.... това нещо, което аз си купих и което за мен е истинското въплащениение на Скин финиш. Да, отбележа, че аз приемам превода буквално или иначе казано - завършек за кожа.

След като разгледах и истинските хайлайтъри, които са такива по всички правила на блестенето, в крайна сметка си купих един от двата продукта, които нямаха тестер. Много типично за мен ...



И така отново се оказах без хайлайтър. Centre of Attention има  по-скоро озаряващ ефект, който обаче е по-силен от този на Метеоритите на Guerlain. Изобщо обаче не съжалявам за покупката, защото този продукт е един от най-добрите козметични продукти, които изобщо някога съм ползвала.

Centre of Attention представлява бебешко розова блестяща пудра. Твърде блестяща за да се използва като самостоятелен продукт за матиране (за хора, които предпочитат матирано лице), твърде лека за да блести като хайлайтър, но идеална за да се ползва върху ежедневната пудра за озаряване на тена.



Центърът на внимание (бел.ред) представлява разкошна златна сърцевина. Тъй като е твърде пигментирана аз избягвам да я ползвам върху лицето, а си я слагам само дискретно върху  очите. Може би лятото ще стои добре и на скули. Малко ми е трудно да бъркам с четката само в розовата част, но не е невъзможно или поне докато все още ми е нова.


А, ето как изглежда Centre of attention разнесен върху кожа. 



Харесвам продуктите на МАК, но имам сравнително малко неща на марката. Това, което не ми допада е минималистичната опаковка, типична за бранда. Просто харесвам по -пищно декорираните кутийки, циганийка  :)

Това е продукт, който обезателно ще си купя отново и го зная далеч преди да има и помен от свършването му. Винаги ще остана фен на Метеоритите, но този Скин финиш по моите критерии бие Герлен. На летището струваше 32 евро.

Лимонената пчеличка

1 comment :