Tuesday, September 10, 2013

Guerlain Les Voilettes


Много исках да си купя минерална пудра и в крайна сметка без много мислене избрах да бъде на Герлен. Излишно е да обяснявам, че съм страшно доволна от нея, тъй като Герлен трудно могат да направят нещо, което да ме разочарова. Les Violettes Powder в минералната й  матираща версия излиза мисля през 2010-та, в серията Бельо за кожа. Снимките много не ми се получиха, плюс че почти навсякъде се вижда отражението ми върху кутията :)



На първо четене с какво ме грабна тази пудра – уханието на виолетки (същото като Метеоритите) и меката като масло текстура. Покритието е от леко до средно и за онези, които предпочитат по-солидна основа върху лицето е добре отдолу да носят фон дьо тен или поне по-покривен ББ крем. След нанасянето пудрата се слива с тена на лицето и стои изключително естествено. От Герлен казват, че при допир с кожата пудрата дори се топи, с което до голяма степен съм склонна да се съглася.



Особено важно за мен бе и матирането, тъй като имам сериозни проблеми с Т-зоната. В августовските жеги например, които предпочитах да прекарвам на закрито, подновяване се налага след около 4 часа, което си е направо постижение в сравнение с останалите пудри, които съм ползвала.

Количеството е 20 грама и има вградено сито, което с въртене може да бъде затворено за да не изпуска количество при обръщане, когато не е необходимо. Апликаторът е пухче от черно кадифе.Аз лично използвам друго, тъй като това ми е голямо.



Опаковката не е сред най-луксозните, при все, че е доста лъскава. За някои фактът, че кутията е пластмасова може да се стори разочароващ, но представете си колко ще тежи тази голяма топка ако беше от метал. Така със сигурност е по- практична за носене в дамската чанта.


2 comments :

  1. Честито, за новата придобивка! На мен лично опаковката на пудрата ми харесва, въпреки че не е в метална опаковка!
    Поздрави :)

    ReplyDelete
  2. И Ози се намърдал на снимките хахаха
    Честито за пудрата :)

    ReplyDelete