Sunday, August 18, 2013

Най-скъпите кремове за лице

Преди няколко седмици дадох на моя близка няколко мостри от скъп крем за лице на Герлен. Стана въпрос за цената на продуктите и тя бе силно впечатлена от трицифрените суми, които й обявих. Дори възкликна, наистина ли може крем за лице да бъде толкова скъп??!!
Тази реакция ме провокира да се поровя малко в един добре известен сайт за козметика и да видя, кои ще са най-скъпите кремове за лице, които ще открия вътре. И защо струват толкова много. И най-вече да поразмишлявам струва ли си човек да даде толкова пари за едно малко бурканче, което ще му стигне за месец - два, а е на цената на един смартфон, на един лаптоп, 15-на чифта обувки при средна цена 100 лева, на неизвестно колко тона картофи и тн. Лично за мен, цените на някои от кремовете са шокиращи и освен ако не съм МУЛТИ милиардерка не бих си ги купила. Най-вече защото не вярвам в чудодейното им действие. Чак пък толкова..Убедена съм, че ако една жена иска да поддържа хубава кожа със скъпи продукти, може да се впише в диапазона между 100-200 лева преспокойно. Всичко останало е изхвърляне и спекулиране със нуждите, портфейлите и най-вече комплексите на жените. Държа обаче да подчертая, че това са думи, лишени от лични впечатления за кремовете, които предстои да ви представя. Идеята на тази публикация е не да давам оценки, а да ви покажа чисто любопитната страна на козметичната индустрия.

А ето я и самата причина, която ме провокира да напиша тези няколко реда за скъпите кремове

                                   Guerlain - Orchidee Imperiale



 Герлейн са изработили цяла серия,(която междувпрочем продължава да се разширява) върху чудодейното въздействие на орхидеята върху женската кожа.  Между другото аналогията между жена-красота-цвете е силно експлоатирана от козметичната индустрия и това е обяснимо на база влиянието, което може да се оказва върху психиката. Но, да оставим настрани маркетинговите трикове. Цените на продуктите от серията започват със 700 лева за Орхид Империале Забавящ Стареенето и Освежаващ Серум 30 мл., преминават през основният хидратиращ крем за цялостна грижа 622 лева за 50 мл. и третият най-популярен продукт от серията серум за очи и устни 290 лв. за 15 мл.



Както е пределно ясно, основната съставка на която се разчита е чистият екстракт от Златна орхидея (Imperial Orchid Molecular Extract), който прониква директно в кожните клетки и ги съживява и обоготява. Малкият рисърч, който съм правила по въпроса още преди време ми подсказа следното - Герлен имат специална лаборатория, която е посветена изцяло на проучването на орхидеите и тяхното възможно влияние върху човешката кожа. До златната орхидея достигат след много сериозно проучване на всички възможни растения от този вид. Създават и собствен Орхидерариум. Лично аз си го представях като някаква оранжерия, но тези хора гледат много напред в бъдещето, което изключително ме впечатли. Оказа се, че Орхидерариума е на октрито в китайските джунгли, като от Герлен взимат мерки не само застрашеното растение да не изчезне, но дори и да се увеличи неговото отглеждане.






Аз съм много голям почитатал на марката, но бялата им козметика твърдо не е по джоба ми. Затова пък когато си купувам нещо от големите козметични магазини и те ми предлагат мостри, аз винаги искам да бъдат Orchidee Imperiale. Благодарение на този факт, това е и единственият крем в тази публикация, от който имам лични впечатления. И те се изчерпват наистина с няколко думи - много хубави продукти, ако съм богата със сигурност ще си ги купувам. Но, чудеса не правят - от звяр, не могат да те превърнат в красавица. Със сигурност обаче правят кожата по -мека, хидратирана и озарена.
 



                                           Sisley - Sisleÿa Global anti age



Серията Сислеа на Сислии е най-скъпата на марката. Разбира се водещо място има "майката крем Сислеа" срещу цялостно стареене на кожата - 704 лева.
Основните съставки, които има в продуктите от серията:  доста стабилна доза ретинол, както и специфични липиди (слънчогледово олио, зехтин, кокосово масло, масло от царевица), които овлажняват кожата и я поддържат хидратирана. От доста на брой посочени химични елементи, изводът, който правят от Сислии е, че тяхната формула знае как да увеличи метаболизма на клетките и те да започнат да се обновяват. Обещанието е за видима разлика в лицето още след 30-тата минута след нанасянето. След месец употреба нивото на бръчките трябва да е редуцирано с 24%.



                                            Orlane Creme Royale




Най-ключовите съставки за този крем са 24 каратово злато и пчелно млечице. Естествено къде без аминокиселините. Пчелният продукт прониква дълбоко в сърцето на клетките, а златото симулира производството  на еластични фибри, тетоксикира и има антивъзпалително действие. Има и екстракт от Лилиум, който намалява пигментацията и кафявите петна.
Елексирът и крема са по около 900 лева.

                                         Clé de Peau Beauté Creme

 

Кле Де Пю е луксозният бранд на Шисейдо. В превод това френско завъртяно име означава Ключ  към красивата кожа (не претендирам за коректен превод, тъй като съм нефренско говорояща). При леко стряскащата цена от 1258 лева за брой в Ягодка. Честно казано, съдържанието му се оказа доста сложно за превод, но ето все пак какво успях да изкарам - 4MSK-екслузивна съставка на Cle de Peau Beaute, която съдържа супер избелващо средство, което влияе върху производството на меланин. Ретинол, спомагащ на кожата да се бори с бръчките. Специален комплекс, който активизира метаболзма на клетките. Екстракт от метличина, спомагащ производството на протеини. Корен от Чай ху, който увеличава производството на колаген.

Отделно за хит се води и нощната грижа на Кле Де Пю , която намерих на цена от коло 250 - 300 $. В комплект с нея върви диамантена лъжичка, с която вадите серум от кутийката и при нанасянето му масажирате около очите по специална схема.

                                        La Prairie Cellular Cream Platinum Rare

 



И ако последният крем ви се е сторил стряскащо скъп, тогава искам да представя на вниманието ви La Prairie Cellular Cream Platinum - 1503 лв. и 50 ст. за 30 милилитра. Ключова съставка за този крем на Ла Прери, както се разбира и от името му е най-ценният метал в света - платината. При това в напълно чист вид, каквото и да означава това. Но, чрез нея се възстановява електричския баланс на кожата, а така се противодейства на стареенето. Уникални кристали пък защитава ДНК-то.
Естествено марката има и други кремове и серуми със спиращи дъха цени, но мисля че някакви хайверени изпълнения от по 1000 лева вече трудно могат да ви впечатлят. Както казват от Ла Прери - абсолютно тържество на науката и лукса!




12 comments :

  1. Replies
    1. Напълно съм съгласна с мнението ти,за кожата трябва да се мисли от ранно.

      Delete
    2. Аз също мисля, че се инвестират много пари в търсенето на нови формули, това са постоянни изследвания, тестване, забъркване на всякакви помади и съставки. Със сигурност това им излиза доста скъпо. Но, аз ще чакам да измислят кремът на вечната младост - буквално :) Едва тогава мога да прежаля хилядарка :) :) :)

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Аз също не вярвам от чудотворното действие на кремове,според мен те дават някакъв резултат само ако ги ползваш постоянно. Най/скъпия серум,който съм имала е на Армани и струва 230 лева,хубав е да,но за 4 месеца през които го ползвах файдата беше все едно си ползвам Корф от 60 лева:(

    ReplyDelete
  4. Някак си хич не си представям един ден да давам такива огромни суми за кремчета. Убедена съм, че е възможно кожата да се поддържа красива и с много по-евтини варианти стига да знаеш какво купуваш.
    Извинявам се, но името на серията на Guerlain се произнася като Оршид империал, а на Shiseido е Кле дьо По (дано не ми се разсърдиш за поправката).

    ReplyDelete
  5. Няма проблем, благодаря за корекцията. Грешката е моя, тъй като директно копирах някои от имената от Ягодка :)

    ReplyDelete
  6. Освен постоянна грижа с кремове, серуми и т.н. е много важен и гена. Майка ми например не пропуска да се маже с крем сутрин и вечер, но пък в повечето случаи залага на обикновените кремове на Nivea и Dove. Когато до нея седнат нейни връснички, майка ми изглежда поне с 5-10 години по-млада от тях. На лицето и няма следа и от една бръчица. Наистина се надявам да съм наследила този ген от нея :)))

    ReplyDelete
  7. Колкото и разработки да правят, колкото и ценни съставки да има - за мен в повечето случаи плащаш поне половината само заради бранда и ексклузивитета. Което на мен не ми харесва хич, но все пак има хора, които търсят именно това :)
    А при последния крем на Ла Прери опаковката също допринася за цената - бях чела за изработката й, изцяло ръчна и от супер скъпи материали...

    Но не бих купила никой от изброените, дори и да имах парите :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Има всякакви хора наистина, при всички положения брандът винаги има редовни почитатели, които купуват всичко, което излезе на пазара. И все пак не мога да си представя средостатистически европеец да отделя такива пари за козметика. Винаги съм си задавала въпроса какъв е таргета на толкова висок клас козметика. Колкото до опаковките, аз лично харесвам луксозните, но чак пък толкова....

      Delete
  8. Аз съм малко скарана с кремовете за лице и само се каня да съм по-сериозна, ама това така и не се случва. Раздавам го по-лежерно, защото разчитам, че ще съм късметлийка като баба ми и майка ми, които са с отлична кожа за възрастта си. Не смятам, че някога би бих готова да се разделя с такава голяма сума пари за нещо подобно, но не искам и да се заричам, ако финансовото ми състояние го позволява - защо не?

    Интересна публикация, беше ми забавно да прочета изнесените факти.

    ReplyDelete
  9. Кремовете на Ла Прери са уникални. Аз ползвам против пигментни петна и съм очарована. Както и парфюмните води. За жалост българките не могат да си ги позволят от бедност. Тези продукти са за ценители.

    ReplyDelete